Gladsaxe HG startede oprindeligt i 1953 som håndboldafdelingen i Søborg IF.
Søborg IF tog i 1968 navneændring til Gladsaxe Idræts Forening (GIF) og 1. maj 1980 blev foreningen lagt sammen med HG.

HG er Handelsstandens Gymnastikforening, hvis håndboldafdeling blev oprettet i 1927.

HG vandt i perioden 1950-1977 DM for kvinder 12 gange, mens klubben hjemførte herrernes DM-titel 13 gange i perioden 1939-1970.
Klubbens nye navn blev Gladsaxe/HG. Under dette navn vandt klubbens herrer i perioden 1981-1986 4 medajler ved DM, hvor højdepunktet var guldmedaljerne i 1983. Efter en 2-årig periode med navnet Gladsaxe Håndbold stemte medlemmerne i 2011 for at tage navnet Gladsaxe HG. Januar 2014 blev Gladsaxe HG en selvstændig forening med egne vedtæger.

Gladsaxe HG er medlem af GIF (Gladsaxe Idræts Forening) og FIG (Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe)

Vores mål er at skabe et miljø omkring Gladsaxe Sportshal som emmer af god stemning og gode håndboldtimer, for dem som er rigtig gode til det med bold, og dem som synes, håndbold er sjov motion. Alle skal lære meget mere, men alle er vigtige, for at vi får en attraktiv klub.

Vi håber, at du i den kommende sæson vil medvirke til, at vi bliver endnu mere attraktive som klub – for klubbens medlemmer og for dig selv.